02-05-2024
info@dgmusavirlik.com
Doğan Mali Müşavirlik
güncel ekonomik gelişmeler
Genel
Güncel Ekonomik Gelişmeler

Değerli mükelleflerimiz; bu yazımızda son günlerde yaşanan ekonomik gelişmeler hakkında kısa açıklamalara yer vereceğiz.

kdv oranı
Genel
Medya Konuyu Yine Yanlış Anladı

Gelir İdaresi Başkanlığının bugün (16.04.2024) yayınladığı tebliğ taslağıyla restoran, pastane, kafeler vb. işletmelerde uygulanan KDV oranıyla ilgili büyük bir kafa karışıklığı yaşanıyor.

kira geliri beyannamesi 2024
Genel
Kira Geliri Beyannamesi 2024

Kira geliri beyannamesi konusunda en çok merak edilen sorular ve cevapları bu yazımızda.

kira beyannamesi
Genel
Kira Beyanında Yazılmayanları Yazdık

Kira beyannamelerinde beyan sahiplerine çok fayda sağlayacak, fazla vergiden kurtaracak üç husus.

teminat çeki
Genel
Ticari Hayatın Önemli Konularından Teminat Çeki ve Merak Edilenler

Ticaret hayatının önemli konularından birisi olan teminat çeki ve bu çek hakkında en çok merak edilen konuları içeren yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

döviz ile ödeme yasağı
Genel
Döviz ile Ödeme Yasağında Yeni Tebliğ Yayınlandı

Değerli okurlarımız, bilindiği üzere geçmiş senelerde döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların önlenmesi ve Türk Parasının korunması amacıyla bir dizi tedbirler getirilmiştir.

611 sayılı sgk teşviği
Genel
6111 Sayılı SGK Teşviğinin Süresi Uzatıldı

Piyasada yarım teşvik olarak anılan 6111 sayılı SGK teşviki, işverenler ve çalışanlar için önemli bir fırsat sunmaktadır.

sgk teşviği
Genel
İşverene Müjde SGK Teşviği Uzatılıyor

İş dünyasında yarım teşvik olarak bilinen 6111 sayılı SGK teşviği, teşvikten faydalanan personelin SGK priminin yaklaşık olarak yarısının devlet tarafından karşılanmasıyla sağlanmaktadır.

yemek bedeli istisnası
Genel
Yemek Bedeli İstisnası

Yemek bedeli istisnası işverenler tarafından verilen günlük yemek bedelinin vergi, sgk primi ve damga vergisinden istisna olmasıdır. Bir başka deyişle işverenler verdikleri tutarlar için herhangi bir ek yük ile karşılaşmamaktadırlar.

7491 sayılı torba kanun
Genel
Daha Önce Uyarmıştık Torba Kanundan İhracatçıya Kayıp Çıktı

Değerli mükelleflerimiz; daha önce “Torba Yasadan İhracatçılara Önemli Bir Kayıp Çıkıyor” ve “Hizmet İhraçlarında Vergi İndirim Oranı Arttırılıyor” başlıklı yazılarımızda belirttiğimiz düzenlemeleri de içeren 7491 Sayılı torba kanun 28/12/2023 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

yılbaşı
Genel
Yeni Yıl Kutlaması

Doğan Mali Müşavirlik olarak 2024 yılında daha parlak bir yıl yaşamak için siz değerli mükelleflerimizin yanında olmaya ve işimizi aynı tutkuyla yapmaya devam edeceğiz.

asgari ücret 2024
Genel
Asgari Ücret Tutarları ve İşverene Maliyeti 2024

27 Aralık 2023 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere asgari ücretin net 17.002 TL olarak belirlendiği açıklanmıştır.

enflasyon düzeltmesi
Vergi
Enflasyon Düzeltmesinde Kafalar Karışık

Enflasyon düzeltmesi konusunda; uygulama henüz kesinleşmeden, yapılan işlemlerin doğuracağı vergisel sonuçlar her mükellef için ayrı ayrı ve net olarak belirlenmeden atılacak adımlar mükelleflere gereksiz maliyetlere neden olabilir.

trafik cezası ödeme gib
Genel
Trafik Cezası Online Nasıl Ödenir?

Değerli mükelleflerimiz trafik cezaları uzun zamandan beri internet üzerinden kredi kartı ile kolayca ödenebilmektedir.

yeni torba yasa 2024
Vergi
Torba Yasadan İhracatçılara Önemli Bir Kayıp Çıkıyor

Ülkemizin ekonomi gündeminde ticari hayatı etkileyen iki önemli husus bulunmaktadır, birisi 2024 yılında uygulamaya başlayacak enflasyon muhasebesi diğeri ise Meclis gündeminde olan torba yasa.

hizmet ihraçları vergi indirim oranı
Vergi
Hizmet İhraçlarında Vergi İndirim Oranı Arttırılıyor

Mehmet Şimşek açıkladı, hizmet ihraçlarında vergi indirim oranı arttırılıyor, konunun püf noktaları yazımızda.

29 Ekim Pazar Fazla Mesai Hesaplama
Muhasebe
29 Ekim Pazar Fazla Mesai Hesaplama

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nın ayrıca Pazar gününe gelmesi nedeniyle, işletmelerce fazla mesai hesaplamaları konusunda bir kafa karışıklığı meydana gelmiştir. Konuyu mevzuata boğmadan son derece basit birkaç örnekle açıklığa kavuşturmaya çalışacağız.

vergi dairesinde randevulu yoklama
Muhasebe
Vergi Dairesi Yoklamalarında Yeni Dönem - Randevulu Yoklama

Bu zamana kadar vergi dairelerince habarsiz olarak yapılan yoklamalar 1 Kasım 2023 tarihi itibari ile SMS bilgilendirmesi ile yapılacak.

vergisel değişiklikler 2023
Vergi
Güncel Vergisel Değşiklikler 2

Kurumlar vergisi oranında yapılan değişiklik, son dönemde yapılan vergisel değişiklikler arasında kanaatimizce en önemli konulardan birisidir.

vergisel değişiklikler
Vergi
Güncel Vergisel Değişiklikler 1

Son dönemde yapılan mevzuat değişiklikleriyle mükelleflere ek vergi yükü çıkaracak bir çok düzenleme yapılmıştır.

7440 yapılandırma ödemeleri
Vergi
7440 YAPILANDIRMA ÖDEMELERİMİ NASIL YAPARIM?

Yazımızda 7440 sayılı kanun kapsamında matrah artırımı ve vergi, SGK borçları yapılandırması ödemelerinin hangi şekilde yapılabileceğini görselleriyle açıklayacağız. Öncelikle vergi dairesine olan borçların ödenme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

selden etkilenen işverenler sgk ödemesi
Duyurular
Selden Etkilenen İşverenler İçin SGK Ödemeleri Erteleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamada, selden etkilenen bölgelerde işverenlerin talep etmesi halinde prim ödemelerinin 1 yıla kadar erteleneceği açıklandı.

tevkifat oranı
Genel
Borsada İşlem Gören Şirketlerin Kar Paylarına Tevkifat Oranı Sıfırlandı

Borsada işlem gören şirketlerin kar paylarına uygulanan tevkifat oranına ilişkin karar medya tarafından yanlış yorumlandı. Karar zımni bir artış kararıdır. Konunun doğrusunu yazdık

yeni kdv oranı
Genel
Vergi Fırtınası Devam Ediyor: KDV Oranları Arttı - Yurtdışı Ucuz Telefon Geitrme Dönemi Sona Erdi

Değerli okurlarımız geride bıraktığımız kurban bayramı sonrasında, mükelleflere ek vergiler getiren yükümlülüklere her geçen gün yenileri eklenmektedir. Bu kapsamda 07.07.2023 tarihinde yayınlanan resmi gazete ile ciddi değişiklikler yapılmıştır.

ikinci el araç fiyatı
Duyurular
İkinci El Araç Fiyatlarına Müdahale

06.07.2023 tarihinde İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklikle ikinci el araç fiyatlarına sınırlama getirilmiştir.

ek vergi torba kanun
Duyurular
Torba Kanundan Ek Vergiler Çıktı

5 Temmuz 2023 tarihinde Meclise sunulan Kanun Teklifininiçeriğinde vergi mevzuatına ilişkin birçok düzenleme mevcuttur. Bu yazımızda bu düzenlemelere ilişkin önemli noktalara değineceğiz.

bağ-kur borçlarının yapılandırılması
Duyurular
BAĞ-KUR Borçlarının 7440 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılması

7440 sayılı kanun ile borçların yapılandırılması amacıyla tanınan hak 3 Temmuz 2023 tarihinde sona erecek. Bu yazımızda Bağ-Kur borçlarının yapılandırma sürecini ele alacağız.

7740 sayılı kanun
Genel
3 Temmuz Günü Önemli Fırsatlar Sona Eriyor

3 Temmuz günü vergi affı, vadesi geçmiş borçların yapılandırılması, beyanname eksiği olanlar, matrah arttırımı, stok affı, uygulamalar sona eriyor.

asgari ücret 2023
Duyurular
Asgari Ücret Tutarları

Değerli mükelleflerimiz; 01.07.2023-31.12.2023 tarihleri arasında uygulanacak brüt ve net asgari ücret tutarları aşağıda sunulmuştur.

beyaz bayraklı işyeri
Genel
İşyerlerinde Yeni Dönem Beyaz Bayraklı İş Yerleri Geliyor

Beyaz bayraklı işyeri uygulaması Uluslararası Çalışma Örgütünün çalışma koşullarını en iyi seviyeye çıkarma çabalarının ülkemizdeki tezahürüdür.

borç yapılandırma süresi
Vergi
Borç Yapılandırma Süresi 1 Ay Uzatılacak

7440 sayılı kanun ile vergi, sgk, trafik cezaları, belediyelere olan borçlar ile KYK borçları gibi kamuya olan borçların yapılandırılması 1 ay kadar uzatılacak.

2023 yılı geçici vergi oranı
Vergi
Kurumlar Vergisi Mükelleflerine 3 Puanlık Müjde

2023 yılı için uygulanacak kurulmar vergisi oranı %20 olarak belirlenmiştir.

ek vergi
Vergi
Ek Vergi Konusunda Basın Ciddi Bir Yanılgı İçerisinde!

Kurumlara getirilen %10 ek verginin KDV iade alacağına mahsup edilemeyeceği, direkt vergi dairesine ödenemsi gerektiği konusunda basın ciddi bir yanılgı içerisindedir.

uzaktan çalışma
Genel
Teknokentlerde Uzaktan Çalışma Oranında Önemli Değişiklik

Yazımız teknokentlerde, Ar-Ge ile tasarım merkezlerinde faaliyet gösteren firmaların gelir vergisi stopaj teşvikini konu almaktadır.

sgk prim desteği
Genel
EYT'li Personel İçin Getirilen %5 SGK Prim Desteği Nasıl Uygulanacak?

Yazımız EYT kanunundan faydalanıp işe geri alınan personelin %5 (beş) puanlık prim desteğinden nasıl faydalanacağını konu almaktadır.

merkez bankası döviz pozisyon raporu
Genel
Merkez Bankası Döivz Pozisyon Raporunda Geri Adım Attı

Merkez Bankası, 12.04.2023 tarihinde yaptığı düzenlemeyle geri adım attı.

ekonomi affı
Genel
Gündemimiz Ekonomi Affı

Değerli okurlarımız iş dünyası tarafından neredeyse bir yıl gibi bir süredir gündemde olan ve takip edilen tarafımızca kısaca ekonomik af olarak nitelendirebileceğimiz torba kanun T.B.M.M genel kurulunda kabul edilerek yasalaştı.12.03.2023 Pazar günü resmi gazetede yayımlanarak da yürürlüğe girdi.

ek vergi
Vergi
Torbadan Ek Vergi Çıktı

Değerli mükelleflerimiz; Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda iş dünyasının merakla beklediği alacakların yapılandırılması, vergi affı kanunu görüşmeleri sürerken, dün gece beklenmedik bir gelişme ile kanuna yapılan bir ek ile kurumlara bir defaya mahsus olmak üzere vergi getirilmesi Genel Kurulda kabul edilmiştir.

eyt de son durum
Genel
Eyt'de Son Durum

Değerli mükelleflerimiz; EYT düzenlemesi, 03.03.2023 tarihinde kanunun resmi gazetede yayınlanması ile netleşmiştir. Daha önce EYT ile ilgili bir ön yazı yayınlamıştık (Yazıya Ulaşmak İçin Tıklayınız) . İlgili yazımız bir önceki yazıyı tamamlar niteliktedir.

deprem bağışı vergilendirme
Vergi
Deprem Nedeniyle Yapılan Bağış Ve Yardımların Vergi Mevzuatı Karşısındaki Durumu

Değerli mükelleflerimiz; öncelikle bir kez daha Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hayatını kaybedenlerin yakınlarına bağ sağlığı ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz.

doviz desteği
Duyurular
Döviz Desteğinde Şimdiye Kadar Yazılmayanları Yazdık

Değerli okurlarımız ilgili makalemizde döviz desteği ile ilgili detaylar konu alınmaktadır. Keyifli okumalar dileriz.

teşvik
Genel
İşvereni Bekleyen Büyük Tehlike - Teşvik

Değerli okurlarımız yazımızda İlave İstihdam Teşviğini ve uzatılmaması halinde olabilecek durumları özetledik. Keyifli okumalar dileriz.

eyt
Genel
Kritik Detaylarıyla Eyt

Yapılan açıklama doğrultusunda, düzenlemenin önemli noktalarını aşağıda özetlemeye çalışacağız. Ancak unutulmamalıdır ki uygulamaya ilişkin yasal mevzuat henüz yayınlanmamış olup, aşağıdaki bilgiler, açıklamalar doğrultusunda hazırlanmıştır.

eyt kıdem tazminatı
Genel
Eyt'nin İşverenler İçin En Önemli Maddesi Kıdem Tazminatı

Eyt'nin İşverenler İçin En Önemli Maddesi Kıdem Tazminatı

sicil affı
Duyurular
Esnafa Tacire Çalışana Emekliye Kısacası Herkese Sicil Affı

Genellikle yazılanların aksine, sicil affı sadece ticari işletme sahiplerini değil, emekliyi, esnafı, çalışanları, öğrencileri kısacası herkesi kapsamaktadır.

e arşiv portal
Vergi
E-Arşiv Portalda Unvan Bilgisi

Sistemin bu haliyle devam etmesi halinde, mükelleflerin düzenleyecekleri faturalarda unvan bilgisini manuel girmeleri gerekmektedir.

limited şirket borçları
Genel
Limited Şirketlerde Şirket Borçlarına Karşı Sorumluluk

İş hayatının en önemli konularından birisi olan şirket borçlarına karşı sorumluluk konusu yazımızda incelenmektedir.

anonim şirket
Genel
Anonim Şirketlerde Şirket Borçlarına Karşı Sorumluluk

İş hayatının en önemli konularından birisi olan şirket borçlarına karşı sorumluluk konusu yazımızda incelenmektedir.

teknokent stopaj vergisi
Vergi
Teknokentlerde Stopaja Avantaj Getirildi

Bir başka deyişle işverenler veya çalışanlar, teknokentlerdeki çalışmaları uyarınca tahakkuk eden gelir vergisini ödememektedirler.

100.-TL ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ
Vergi
Asgari Ücret Desteğinde Yazılmayanları Yazdık

İlgili yükseliş ile asgari ücrete % 30 oranında zam yapılarak, asgari ücret 1.246,95 TL yükselmiştir.

BDDK TL Ticari Kredi Sınırı
Genel
Bddk Tl Ticari Kredi Kullanımı Kararında Medyanın Gözünden Kaçanlar

Makalemizde BDDK TL ticari kredi sınırı uygulaması sade bir anlatımla ortaya konulmakta ve değişiklik açıklanmaktadır.

demir çelik kdv tevkifatı
Duyurular
Demir-Çelik Sektöründe Kdv Tevkifatı Uygulaması Başladı

Değerli okurlar, gün geçtikçe uygulaması yaygınlaşan, KDV tevkifat uygulamalarına demir-çelik ürünlerinin teslimlerinde de eklenmiştir.

dovizle ödeme yasağı
Genel
Dövizle Ödeme Yasağı

Yazımızda dövizle ödeme yasağının detaylarını her zaman olduğu gibi sade ve anlaşılır bir şekilde ele almış bulunmaktayız.

İhracat Bedeline Göre İade
Duyurular
Kdv İadesinde Önemli Değişiklik Hazırlığı

Makalemizde ihracat bedeline göre iade uygulaması sade bir anlatımla ortaya konulmakta ve değişikliğe ait örneklerle açıklanmaktadır.

Kdv Oranlarında Değişiklik
Vergi
Kdv Oranlarında Değişiklik

Güncel KDV oranları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Faydalı olması dileğiyle

Pazar Yazıları
Genel
Pazar Günü Yazıları-1

Biz de sizlerle bu pazar Şükrü Kızılot yazısı tadında sade anlaşılır, içinde vergisi de, fıkrası da olan bir yazıyı paylaşmak istedik.Keyif alacağınızı umuyor iyi bir pazar diliyoruz.

temel gıda
Vergi
Temel Gıda Ürünlerinde Kdv İndirimi

14 Şubat 2022 tarihinden geçerli olmak üzere, et, süt, peynir, un gibi temel gıda ürünlerinde %8 olarak uygulanan KDV oranı %1'e düşürülmüştür.

e arşiv portal
Duyurular
2.000 ve 5.000 TL Üzeri E-Arşiv Portaldan Kesilecek Faturalar İle İlgili En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları

e arşiv portal ve e arşiv fatura interaktif ile ilgili en çok sorulan sorular ve konu hakkında yapılması gereken tüm çalışmalar.

Kurumlar Vergisi
Vergi
Bazı Kurumlar Vergisi Mükelleflerine Bir Puan Kurumlar Vergisi İndirimi

TBMM’ne sunulan kanun teklifi ile bazı kurumlar vergisi mükelleflerine kurumlar vergisi indirimi uygulanması öngörülmüş olup ayrıntıları aşağıda belirtildiği üzeredir.

2022 yılı
Duyurular
2022 Yılı Mesajımız

2022 yılında da, temel muhasebe uygulamalarının yanında, mevzuatı günü gününe takip ederek her türlü yeniliği mükelleflerimiz için değerlendirmeye, insan kaynaklarımıza yatırım yapmaya devam etmeye ve hizmet kalitemizi geliştirmeyi sürdürmeye gayret edeceğiz.

ihracat bedeli
Vergi
İhracat Yapan Firmalara, İhracat Bedellerinin %25’ini Türk Lirasına Çevrilme Zorunluluğu

İhracat Genelgesİ ile İhracat Bedelinin 'inin Türk Lirasına çevrilerek Merkez Bankasına satılması zorunludur.

asgari ücret
Duyurular
2022 Asgari Ücret, Net, Brüt Tutarlar ve İşverene Maliyeti

2022 yılı Asgari Ücret belirlenmiş olup, Asgari Ücretin Net, Brüt Tutarları ve İşverene Maliyetine Sayfamızdan Ulaşabilirsiniz.

matrah arttırımı
Duyurular
Borç Yapılandırma, Matrah Artırımı ve Stok Affı Ödeme Süreleri

Borçların yapılandırılması, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin başvuru ve ödeme süreleri birer ay uzatıldı.

borç yapılandırma
Duyurular
Borç Yapılandırma, Matrah Artırımı ve Stok Affı Beyan ve Ödeme Süreleri Uzatıldı

Borçların yapılandırılması, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin başvuru ve ödeme süreleri birer ay uzatıldı.

sgk prim indirimi
Vergi
Beş Puanlık Sgk Prim İndiriminde Değişiklik

SGK Prim indiriminde 01.09.2021 tarihinden (2021/Eylül döneminden) itibaren önemli bir değişiklik yapılacaktır.

vergi barışı
Vergi
Vergi Barışı Yazı Dizisi 1 Borç Yapılandırma

Vergi Barışı Yasası 09.06.2021 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Genel tebliğlerinde yayınlanması ile mevzuat tamamlanmış oldu.

vergi affı
Vergi
Yine, Yeniden Vergi Barışı, Matrah Artırımı, Stok Affı

21 Mayıs 2021 tarihinde T.B.M.M. sunulan kanun teklifi ile bir kez daha vergi affı, matrah artırımı, stok affı müesseleri gündeme gelmiştir.

görev belgesi nasıl alınır
Duyurular
Görev Belgesi Nasıl Alınır?

İlgili yazımızda görev belgesini nasıl alacağınızı sırasıyla tarif edeceğiz. Toplam 5 dakika süren çok basit bir işlemdir. Görev belgesi yanlızca çalışanlar tarafından alınacaktır. Firma sahipleri vergi levhaları ve imza sirküleriyle veya mesleki odalardan edindikleri kimlikleri vb. belgelerle işlem yapmaya devam edecektir.

tam kapanma
Duyurular
27.04.2021 Tarihli Tam Kapanmaya İlişkin Alınan Tedbirler Genelgesi

26.04.2021 tarihi itibarıyla Cumhurbaşkanlığında alınan kararlar doğrultusunda tam kapanma tedbirlerine başvurulmuştur. Yayınlanan genelgede önce genel şartlar sayılmış en sonunda ise sokağa çıkma yasağından muaf yerler ve kişiler listesi sayılmıştır.

SGK yapılandırma
SGK Yapılandırmasında Son Bir Şans

SGK tarafından yayınlanan 2021/12 sayılı genelge ile taksitlerini süresinde ödeyemeyen işverenlere son bir sanş verildi. Detaylar sitemizde.

Sokağa Çıkma Yasağı
Duyurular
13.04.2021 Tarihli Kısmi Kapanmaya İlişkin Alınan Tedbirler Genelgesi

Hafta içerisinde yer alan günlerde 19.00-­05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 19.00’da başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

vergi yapılandırma borcu
Vergi
Vergi Yapılandırma Borcu Nasıl Ödenir?

Vergi yapılandırmanızı ödeyebilmek için gerekli tüm işlemler yazımızda görsel veriler ile adım adım anlatılacaktır.Faydalı olmasını dileriz.

2021 motorlu taşıtlar vergisi
Vergi
2021 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)

2021 yılı itibarıyla değişen motorlu taşıtlar vergisi (MTV) tutarınızı ve vergi dairesine gitmeden borcunuzu nasıl ödeyeceğiniz yazımızda.

7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu
Vergi
7256 Sayılı Yapılandırma Kanununa İlişkin Soru ve Cevaplar

7256 Sayılı Kanun, 17.11.2020 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Ayrıntılar yazımızda mevcuttur.

vergi ve sgk affı
Vergi
Vergi ve SGK Affı

Vergi ve SGK affı 2020 yılının başından bu yana ekonomi gündeminin önemli maddelerinden birini oluşturmaktadır. Yazımızda Detayları Mevcuttur.

sgk prim desteği
Genel
Normal Çalışmaya Dönen İş Yerlerine Sgk Prim Desteği

Kısa Çalışma ve Nakdi Ücret Desteğinden normal çalışmaya dönen iş yerilerine 3 ay süreyle SGK prim desteğinden faydalanma imkanı getirildi.

vergi indirimi
Vergi
Vergi İndirimleri ve Kısa Çalışma Ödeneği

Vergi indirimleri yapıldı. İşyeri Kiralarına Uygulanan Stopaj Oranı ’den, Düşürüldü, bazı sektörlerde KDV indirimine gidildi.

torba yasa
Duyurular
Torba Yasa Neler Getirecek ?

T.B.M.M genel kuruluna sunulan yeni torba yasa COVİD-19 salgını kaynaklı önlemleri hem devam ettirmekte hem de işverenlere bir takım yeni avantajlar getirmektedir.

genç girişimci desteği
Duyurular
Genç Girişimci Desteği

Genç girişimcilere sağlanan vergisel avantajlar nelerdir. Genç girişimci desteği nasıl alınır. Hangi yollara başvurulmalıdır.

işveren kısa çalışma ödeneği
Duyurular
İşverenler Artık Çalışanlarının Kısa Çalışma Ödeneği Tutarını Görebilecek

İşverenler çalışanlarının kısa çalışma ödeneği tutarlarını işkur üzerinden görebilecek. Kısa Çalışma ödeneği ne kadar yattı.

kısa çalışma ödeneği
Genel
Kısa Çalışma Ödeneği

Korona virüs nedeniyle oluşan olağanüstü durum nedeniyle kısa çalışma ödeneğinin uygulanması mümkündür.

kısa çalışma ödeneği
Duyurular
Kısa Çalışma Ödeneği - En Sık Sorulan Sorular

Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili en güncel bilgi, sık sorular sorular ve doğru bilinen yanlışlar, tümü bu makalede

kira geliri beyannamesi
Muhasebe
Kira Geliri Beyannamesi - En Çok Sorulan Sorular

Kira geliri beyannamesi ile ilgili en çok sorulan sorular ve cevapları. Kira geliri beyannamesini kendim evden ödeyebilir miyim? Daha fazlası

vergi ödemelerinin ertelenmesi
Duyurular
Muhtasar ve Katma Değer Vergisi Ödemelerinin 6 Ay Ertelenmesine Yönelik Açıklama

Muhtasar ve Katma Değer Vergisi Ödemelerinin 6 Ay Ertelenmesine Yönelik Açıklama

finansal kiralama
Duyurular
Finansal Kiralama Sözleşmesinin Devri

Kira geliri beyannamesi ile ilgili en çok sorulan sorular ve cevapları. Kira geliri beyannamesini kendim evden ödeyebilir miyim? Daha fazlası

şirket kuruluşu
Muhasebe
Şirket Kuruluşu İçin Yol Haritanız

Şirket kuruluşu konusunda detaylı bilgiler ile şirket kurmayı planlayan girişimcilerin bilmesi gereken temel konuları içerir.

geçici vergi
Vergi
Ödediğiniz Geçici Vergi İçin Cezayla Karşı Karşıya Kalabilirsiniz

Geçici verginin ödenmesi ve mahsubunda karşılaşılan, iş yükünü arttıran, mükelleflerin ise ciddi mağduriyetine yol açabilecek hususlar

taşınmaz ticareti
Duyurular
Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesinde Kritik Tarih 5 Aralık 2019

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinin getirdiği yenilikler ve yönetmelik öncesi taşınmaz ticareti ile ilgili durum